SJU NYCKELORDEN

VADSTENA

PILGRIMS-

CENTRUM

Saint Birgitta Ways är den officiella hemsidan för pilgrimsleder som leder till Vadstena. En guide för dig som planerar en vandring till en av Europas största och viktigaste pilgrimsdestinationer.

Tystnad

« För en del är den redan från början efterlängtad, en vila, en möjlighet att lyssna till annat än ljud. För andra ter den sig först påträngande kanske till och med hotfull. Men fötterna går, vägen fortsätter framåt - också får allting sin rätta plats: tankarna, bönen , vägskyltarna, solen, regnet, intrycken, fotspåren från den som gått före, ansträngningen, sällskapet kanske en sång... Tystnaden är en av pilgrimens bästa vänner. »


Ur boken Pilgrimsliv

Bekymmerslöshet

« Att lämna alla bekymmer är inte så lätt, men många pilgrimer berättar om hur deras perspektiv förändras och om hur deras tillit växer. Kanske var det inte så viktigt, det som upptog alla tankar där hemma. Kanske är det något helt annat, längst in som blir viktigt istället. Kanske kan vandringen lära oss att vera mer som liljorna på marken. Och världen är full av syskon, och alla är vi på väg. Förhoppningsvis i bra skor. »


Ur boken Pilgrimsliv

Långsamhet

« Inte tar man sig fram särskilt fort när man går. Till och med lokalbussen sparar en dag på en halvtimme. Det är därför vi går - för att inte spara på tiden utan ta vara på den, leva den, se den som vi delar tillvaro med just denna dag.  »


Ur boken Pilgrimsliv

Andlighet

« Detta måste vara en helig plats, säger Jakob. Gamla testamentets vandrare på väg till nya länder kan inspirera oss, och Nya testamentets vandringar i jesu fotspår också. Innan ordet "kristna" uppstod hade de människor som trodde på Jesus Kristus ett eget namn för vad de var: "Vägens folk"... Vi går för att vi behöver det och för att vi längtar efter något mer. »


Ur boken Pilgrimsliv

Delande

« "Jag ska gå med dig", lover Gud Abraham. Sedan dess har ingen vandrat ensam. En pilgrim kan anmäla sig till en gruppvandring, planera tillsamans med en vän eller förbereda sig helt på egen hand - men mötena på vägen är oförutsägbara och, visar det sig när pilgrimer berättar, oförglömliga. Vi får vara varandras sällskap, varandras hejaklack, varandras hjälpsamma samarier, varandars vattenbärare, varandras änglar. Ibland räcker det så. Ibland blir vi vänner för livet.  »


Ur boken Pilgrimsliv

KONTAKT


PILGRIMSCENTRUM

Klostergatan 7
592 30 Vadstena

Tlf: 0143 - 105 71
info@pilgrimscentrum.se

PILGRIMSCENTRUMS
ÖPPETTIDER


se hemsida

FÖLJ OSS

© Allt är dig givet!

Den här hemsidan använder cookies. Genom att klicka på "samtycker" godkänner du vår användning av cookies.

Ta reda på mer
Jag samtycker