Pilgrimspass och certifikat

Pilgrimspasset

Pilgrimspasset är något unikt för dig som pilgrimsvandrar. Förr var det en nödvändig handling för att få tillåtelse att vandra. Därför är den utfärdad av biskopen i Linköpings stift. Då liksom nu samlar pilgrimer unika stämplar i passet, så det syns var du varit. Nu för tiden ger den dig rätt till erbjudanden längs leden, det kan vara rabatter eller unika upplevelser bara för pilgrimer.


Pilgrimspasset blir lätt en kär följeslagare och minnessak. När du väl är framme vid målet i Vadstena och kan visa att du gått minst 10 mil på pilgrimsled (behöver inte vara sammanhängande), då får du ditt pilgrimscertifikat. Alla större pilgrimsleder och pilgrimsmål i Europa har liknande pilgrimpass. Som pilgrim är du välkommen att vara en del i något större.


Beställ ditt pilgrimspass via vår webbshop
Pilgrimpasset beställs från Vadstena ­Pilgrimscentrum och kostar 50 sek

St. Birgittas pilgrimscertifikat

Har du pilgrimsvandrat 10 mil (behöver inte vara sammanhängande) in till Vadstena kan du be om att få Birgittas pilgrimscertifikat som bekräftelse på att du vandrat pilgrimsleden. Du visar då fram ditt pilgrimspass med de stämplar och/eller underskrifter du samlat på dig längs vägen som dokumentation.


Birgittas pilgrimscertifikat är gratis och delas ut på Pilgrims­centrum strax intill Klosterkyrkan i Vadstena.